Show project information

Huis Madou Brussel

Adress: Brussel
Built: 2018-1019
Area: ca. 3.700m²
Client: VVGS / OVSG / GSD-V
Structural ingeneer: IRS studiebureau
Technical engineer: Studiebureau technieken Bogaerts
Photographers: Signify, Jim Van Loo

'Huis Madou' betreft een interne renovatie en herinrichting van de 5e, 6e en 7e verdieping van een bestaand kantoorgebouw, gelegen op de kleine ring van Brussel ter hoogte van Madou. Het project is gegund na een architectuurwedstrijd en is geëvolueerd tot een uitermate duurzame kantoorinrichting op basis van het principe 'Anders Werken'. Door een doorgedreven behoeftestudie zijn we erin geslaagd effectieve werkplekken te halveren, waardoor we de resterende oppervlakte hebben kunnen ontwerpen als 'Activity based workingplaces' en ontmoetingsplekken om de kennisoverdracht tussen de verschillende werknemers te maximaliseren. Daarnaast is er gewerkt met warme natuurlijke materialen om het 'Hygge'-gevoel te optimaliseren en een huiselijkheid te creëren. Verlaagde plafonds zijn zoveel mogelijk vermeden om de vloer-plafondhoogte volledig te benutten. Technieken zijn hoofdzakelijk in opbouw geplaatst. Bij de ontmanteling van de verschillende verdiepingen zijn alle waardevolle materialen gerecupereerd en opgehaald met als doel te herbruiken in andere projecten waardoor de ontginning van grondstoffen wordt beperkt. Het kantoormeubilair is gerecycleerd en herwerkt waardoor de afvalberg wordt beperkt.

Adress: Brussel
Built: 2018-1019
Area: ca. 3.700m²
Client: VVGS / OVSG / GSD-V
Structural ingeneer: IRS studiebureau
Technical engineer: Studiebureau technieken Bogaerts
Photographers: Signify, Jim Van Loo

'Huis Madou' betreft een interne renovatie en herinrichting van de 5e, 6e en 7e verdieping van een bestaand kantoorgebouw, gelegen op de kleine ring van Brussel ter hoogte van Madou. Het project is gegund na een architectuurwedstrijd en is geëvolueerd tot een uitermate duurzame kantoorinrichting op basis van het principe 'Anders Werken'. Door een doorgedreven behoeftestudie zijn we erin geslaagd effectieve werkplekken te halveren, waardoor we de resterende oppervlakte hebben kunnen ontwerpen als 'Activity based workingplaces' en ontmoetingsplekken om de kennisoverdracht tussen de verschillende werknemers te maximaliseren. Daarnaast is er gewerkt met warme natuurlijke materialen om het 'Hygge'-gevoel te optimaliseren en een huiselijkheid te creëren. Verlaagde plafonds zijn zoveel mogelijk vermeden om de vloer-plafondhoogte volledig te benutten. Technieken zijn hoofdzakelijk in opbouw geplaatst. Bij de ontmanteling van de verschillende verdiepingen zijn alle waardevolle materialen gerecupereerd en opgehaald met als doel te herbruiken in andere projecten waardoor de ontginning van grondstoffen wordt beperkt. Het kantoormeubilair is gerecycleerd en herwerkt waardoor de afvalberg wordt beperkt.