Show project information

House G Paliseul

Het ontwerpen van een vakantiewoning met een flexibele bezetting, van 2 tot maximaal 18 personen, is geen sinecure. We hebben geopteerd voor een aaneenschakeling van verschillende verhoudingsvolle ruimtes waarbij, afhankelijk van het aantal aanwezige personen, meer of minder verblijfsruimte in gebruik kan worden genomen. Omville van ecologische overwegingen, is het gebouw opgesplitst in 3 gelijkwaardige volumes, die beperkt zijn in oppervlakte en volume, waardoor ze eenvoudig kunnen worden afgesloten bij niet-gebruik en waardoor het geheel zich integreert op schaal van de omgeving. De inplanting van de volumes, volgens het bestaande terreinprofiel, heeft geresulteerd in een beperkt grondverzet en een natuurlijk niveauverschil van +/- 80 cm per volume. Op die manier beschikt elke binnenruimte over de meest optimale lichtinval en meer uitgebreide zichtlijnen. Bovendien ontstaat door deze setting een halfopen binnenkoer die refereert naar de lokale bouwtypologie.

De gebouwen zijn samengesteld uit een massief-houtbouw constructie. Alle wanden en dakplaten zijn geprefabriceerd in het atelier en in zijn geheel aangeleverd op de werf, voorzien van alle noodzakelijke doorvoeren en sleuven. De prefab houten wanden zijn aan de binnenzijde gezandstraald en wit gelakt. Op die manier wordt de horizontale beplanking, afhankelijk van het seizoen, in meer of mindere mate beklemtoond door het uitzetten of krimpen van de voegen. Zowel de gevel- als de hellende dakvlakken zijn afgewerkt met een houten natuurkleurige beplanking, inclusief open voeg, waardoor het geheel wordt opgenomen in de omgeving. De algemene ventilatie is voorzien volgens een systeem C+, het regenwater wordt opgevangen en herbruikt, de verwarming gebeurt hoofdzakelijk op lage temperatuur met vloerverwarming.

Address: Paliseul
Built: 2018
Area: 178 m²
Photographer: Jelle Vans Photography

Het ontwerpen van een vakantiewoning met een flexibele bezetting, van 2 tot maximaal 18 personen, is geen sinecure. We hebben geopteerd voor een aaneenschakeling van verschillende verhoudingsvolle ruimtes waarbij, afhankelijk van het aantal aanwezige personen, meer of minder verblijfsruimte in gebruik kan worden genomen. Omville van ecologische overwegingen, is het gebouw opgesplitst in 3 gelijkwaardige volumes, die beperkt zijn in oppervlakte en volume, waardoor ze eenvoudig kunnen worden afgesloten bij niet-gebruik en waardoor het geheel zich integreert op schaal van de omgeving. De inplanting van de volumes, volgens het bestaande terreinprofiel, heeft geresulteerd in een beperkt grondverzet en een natuurlijk niveauverschil van +/- 80 cm per volume. Op die manier beschikt elke binnenruimte over de meest optimale lichtinval en meer uitgebreide zichtlijnen. Bovendien ontstaat door deze setting een halfopen binnenkoer die refereert naar de lokale bouwtypologie.

De gebouwen zijn samengesteld uit een massief-houtbouw constructie. Alle wanden en dakplaten zijn geprefabriceerd in het atelier en in zijn geheel aangeleverd op de werf, voorzien van alle noodzakelijke doorvoeren en sleuven. De prefab houten wanden zijn aan de binnenzijde gezandstraald en wit gelakt. Op die manier wordt de horizontale beplanking, afhankelijk van het seizoen, in meer of mindere mate beklemtoond door het uitzetten of krimpen van de voegen. Zowel de gevel- als de hellende dakvlakken zijn afgewerkt met een houten natuurkleurige beplanking, inclusief open voeg, waardoor het geheel wordt opgenomen in de omgeving. De algemene ventilatie is voorzien volgens een systeem C+, het regenwater wordt opgevangen en herbruikt, de verwarming gebeurt hoofdzakelijk op lage temperatuur met vloerverwarming.

Address: Paliseul
Built: 2018
Area: 178 m²
Photographer: Jelle Vans Photography