Show project information

Herbestemming, renovatie en inrichting van een voormalige schrijnwerkerij uit midden vorige eeuw. Na het slopen van alle bijgebouwen is het geheel opgedeeld in vier woongelegenheden en opgevat als een co-housingproject met gemeenschappelijke binnenkoer en tuin.

Na het ontmantelen en het zandstralen van het gebouw is er geopteerd om de bestaande betonstructuur en de plafondopbouw uit gebakken aarde te behouden en te reinigen in functie van kleur, materialisatie en akoestische absorptie. De bestaande betonnen portieken zorgen voor ritmiek en structuur en leggen de basis voor de nieuwe indeling van het gebouw. Een extra dakvolume zorgt voor een diepere lichtinval op de gelijkvloerse verdieping en herbergt de kinderslaapkamers.

De gelijkvloerse verdieping is opgevat als een aaneenschakeling van dag- en avondvertrekken en is voorzien van een overdekt terras dat als overgang fungeert naar de gemeenschappelijke tuin met buitenkamers.

Bestaande dakopeningen zijn gerecupereerd en getransformeerd tot vides en lichtstraten. Nieuwe binnenwanden zijn beperkt en opgevat als lichte en /of mobiele wanden. Nieuw gevelmetselwerk is opgetrokken uit bestaande bakstenen die zijn gerecupereerd tijdens het creëren van nieuwe gevelopeningen.

Address: Mechelen
Photographer: Michelle Leysen, Stefan De Lausnay

Herbestemming, renovatie en inrichting van een voormalige schrijnwerkerij uit midden vorige eeuw. Na het slopen van alle bijgebouwen is het geheel opgedeeld in vier woongelegenheden en opgevat als een co-housingproject met gemeenschappelijke binnenkoer en tuin.

Na het ontmantelen en het zandstralen van het gebouw is er geopteerd om de bestaande betonstructuur en de plafondopbouw uit gebakken aarde te behouden en te reinigen in functie van kleur, materialisatie en akoestische absorptie. De bestaande betonnen portieken zorgen voor ritmiek en structuur en leggen de basis voor de nieuwe indeling van het gebouw. Een extra dakvolume zorgt voor een diepere lichtinval op de gelijkvloerse verdieping en herbergt de kinderslaapkamers.

De gelijkvloerse verdieping is opgevat als een aaneenschakeling van dag- en avondvertrekken en is voorzien van een overdekt terras dat als overgang fungeert naar de gemeenschappelijke tuin met buitenkamers.

Bestaande dakopeningen zijn gerecupereerd en getransformeerd tot vides en lichtstraten. Nieuwe binnenwanden zijn beperkt en opgevat als lichte en /of mobiele wanden. Nieuw gevelmetselwerk is opgetrokken uit bestaande bakstenen die zijn gerecupereerd tijdens het creëren van nieuwe gevelopeningen.

Address: Mechelen
Photographer: Michelle Leysen, Stefan De Lausnay